Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

23 травня Україна відзначала День Героїв

Дата: 27.05.2016 08:49
Кількість переглядів: 909

День Героїв – це день пам'яті усіх українців, що присвятили своє життя нашій з вами свободі, тих, хто боровся і захищав Україну, лицарів Київської Русі, козаків, опришків, УСС, вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН.

З нагоди цього свята Скала-Подільська територіальна об’єднана громада в особі селищного голови – Мирончука Віктора Павловича разом із депутатом с. Турильче – Ільєвим Романом Володимировичем та депутатом Тернопільської обласної ради – Коцеміром Сергієм Вікторовичем особисто привітали учасників УПА: Данильчук Марію Миколаївну та Візнюка Володимира Мар’яновича, які воювали у лавах Української Повстанської Армії.

Марія Миколаївна народилася 9 квітня 1923 року, проживає на хуторі Вигода, за свою діяльність була засуджена на 25 років без права повернення додому, обоє дітей померли. Час взяв своє, старенька майже не ходить, бачить та чує погано, але пильно слідкує за новинами в Україні. Ясно розмірковує про теперішній стан Вітчизни за яку боролася у юні роки.

Володимир Мар’янович народився 16 листопада 1924 року, проживає у місті Борщів. Роки підкошують тіло, чоловік майже не чує і погано бачить але знаючи теперішній стан України пророкує, що повноцінна війна неминуча.

Пані Марія була приємно здивована візитом, а пан Володимир не зміг стримати сліз. Для цих людей головним стала увага та пам'ять про них, як про Героїв України. Приємно було бачити та спілкуватися з Героями, які боролися за вільну Україну, дух яких незламний, справжніми патріотами своєї країни. З кожним роком таких людей меншає, але ми повинні пам’ятати про них, тому, що наше минуле формує наше майбутнє.

Також Скала-Подільська об’єднана територіальна громада привітала зі святом учасників визвольних змагань: Хому Павла Миколайовича, Грабчака Йосипа Михайловича, Богачову Олександру Пилипівну, Чайку Івана Михайловича, Томащак Марію Миколаївну.

 

Делегація у складі: Мирончука Віктора, Михайла Буртняка, Шпака Євгена, Гричух Людмили та інші бажаючі були присутні на святкуванні Дня Героїв у м. Борщів, де вшановували пам'ять загиблим учасникам АТО, Героям УПА. На святі була присутня зв’язкова Романа Шухевича Ольга Ільків зі Львова. Від нашої громади виступав народний аматорський вокальний жіночий ансамбль «Відлуння», брати Юрій та Богдан Ярчуки, декламувала вірші Гричух Людмила.

Це свято покликане відродити в українців героїчний дух минулих поколінь та передати його нащадкам, як приклади героїзму за свою країну.

Слава Україні!!! Героям Слава!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь