Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

Відбувся фестиваль патріотичної пісні, прози та поезії імені Романа Шухевича «В єдності наша сила і правда, і воля»

Дата: 07.07.2017 09:42
Кількість переглядів: 920

 

           30 червня 2017 року відбувся раніше анонсований фестиваль патріотичної пісні, прози та поезії імені Романа Шухевича «В єдності наша сила і правда, і воля». Організаторами заходу є Скала-Подільська селищна рада та Гуківська сільська рада. На 110-ту річницю від Дня народження хорунжого УПА на місце, де встановлено пам’ятний знак, в с. Гуків Хмельницької області прибули делегації з Києва та регіонів Тернопільської та Хмельницької областей, а саме: Гусятина, Борщева, Мельниці-Подільської, Більче- Золотого, Чемерівців, Ярмолинців, Кам’янець-Подільського, Дунаївців, Смотрича, Копичинців, Тернополя та Хмельницького.

Розпочали урочистий мітинг голова Скала-Подільської селищної ради Мирончук В.П. та голова Гуківської сільської ради Ільницький П.Й. Зворушливим був виступ воїнів УПА Грабчака Йосипа, Комарницького Зеновія, Хоми Павла та Лук’янчука Олександра.

            Під час урочистого мітингу-панахиди було посвячено прапори України, які будуть відправлені у зону АТО. Акцію організував учасник майдану та бойових дій Анатолій Дорож.

               У фестивальній програмі взяли участь художні колективи з різних регіонів. Прозвучали пісні, оди та вірші на патріотичну тему у виконанні аматорів та професійних колективів.

На даному заході розпочалася акція єднання «Україна моя вишивана», створення вишитої карти України, в якій вже взяли участь місцеві майстрині та представники різних регіонів України. Карта буде зберігатися в краєзнавчому музеї Скали-Подільської. Організатором акції є Ірина Харатін.

          Смачною була каша з шкварками та трав’яний чай, якою частували волонтери Скали-Подільської під керівництвом Дорож Н.В.

         Територіальне об’єднання базової мережі закладів культури виконавчого комітету Скала-Подільської селищної ради висловлює вдячність відділу освіти, керівникам освітніх закладів Скала-Подільської ОТГ, комбінату комунальних підприємств, ДП «Благоустрій», місцевій пожежній команді та всім небайдужим, хто долучився до організації проведення фестивалю.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь