Скала-Подільська селищна рада - територіальна громада

Тернопільська область, Чортківський район

За порушення правил благоустрою чекають штрафи

Дата: 04.04.2017 16:03
Кількість переглядів: 4567

Фото без опису

Благоустрій – це візитна картка кожного населеного пункту. Стан вулично-дорожньої мережі, освітлення, озеленення та чистота села, чи селища – оцінка діяльності як місцевої влади, так і громадськості. Це - показник рівня участі  громади у вирішенні проблем та перспектив розвитку сфери благоустрою та комунального обслуговування населених пунктів. 

         Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн.) і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.). Відповідно до ст. 255 Кодексу, протоколи про порушення мають право складати уповноважені особи виконавчого комітету та органи внутрішніх справ. Слід зазначити, що Кодексом України про адміністративні правопорушення відмінено такий вид відповідальності, як попередження. 

         Порушеннями правил благоустрою вважаються: неналежний санітарний стан територій; влаштування звалищ побутового та будівельного сміття на  прилеглій та дворовій території (до уваги – особливо в районі приватного сектора); стоянка транспортних засобів на газонах; самовільне розміщення на спорудах, стовпах, опорах та інших не відведених для цього місцях оголошень, плакатів, об’яв; відсутність відповідного дозволу на розміщення реклами; несвоєчасне косіння об`єктів рослинного карантину, забур’яненість; відсутність договорів на вивезення сміття або сплати за надані послуги; виконання робіт з порушенням вимог благоустрою населених пунктів ОТГ без затверджених проектів на виконання земельних, чи інших робіт та відповідного ордеру, виданого Скала-Подільською селищною радою.  

                 Просимо Вас, шановні громадяни, керівники підприємств, установ та організацій об’єднаної територіальної громади по новому поглянути на питання благоустрою тих територій, за які Ви несете відповідальність і дотримуватись Правил благоустрою, забезпечення чистоти і порядку, дотримання тиші в громадських місцях на території сіл нашої громади в тому числі селища Скала-Подільська.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь